Visingsögrisen

Sara hittade sig en Jimmy på en ö mitt i Vättern, bestämde sig för att flytta dit och föda upp en väldig massa grisar.

Roligt och roligt, grisar ska inte ha roligt, kanske man kan tycka… men varför inte egentligen, en gris som har roligt blir ju en gladare gris och en gladare gris tycker vi har bättre förutsättningar att bli bra mat. Saras grisar har det nog så roligt man kan ha om man är gris. De får mat som är odlat på ön, stall och lastning är byggda och utformade för att minska stress och för att effektivisera hanteringen så att man som grisbonde får mer tid över till att se till att djuren mår bra och trivs. Det tänker vi är god djurhållning.

Varje kväll nattar Sara grisarna och var och en får en godnattpuss

Visingsögrisen startade vintern 2017 av mig, Sara. Jag och min sambo Jimmy haft slaktsvinsuppfödning i flera år och tror på närproducerad mat utan flera mellanhänder och på så sätt föddes Visingsögrisen.
Sen årsskifter 2020 så driver vi gården tillsammans med våra barn, Edwin o Tilde

 95% av grisarnas foder odlar vi själva på Visingsö. 

2010 byggdes vårt slaktsvinsstall och vi la då fokus på:

# att in och utlastning för grisar är byggd så att minska stressen för grisen

#att det dagliga arbetet är så smidigt och lättskött som möjligt så att vi kan lägga mer tid på djuren. Så att vi i ett tidigt skeende kan se om ett djur är sjukt 

#automatisk utfodring som styrs via en dator så att vi kan lägga mer tid på djuren

#att boxarna är rymliga och god ventilation

läs mer på www.visingsogrisen.se