Prästgårdens Mejeri

Anja i Prästgårdens mejeri är en av våra bästa mathantverkskollegor. Anja tillverkar ostkaka enligt ett gammalt småländskt familjerecept, hennes yoghurt med olika smaksättningar från hemkokt sylt är välkända i våra trakter och om man har turen att komma över lite färskost, eller någon annan av Prästgårdens ostskapelser så blir man lycklig.

Dessutom får Anja ibland någonting vilt i blicken när det kommer till landsbygdspolitik, djurhållningsfrågor eller ko-nörderi, Alla gårdens kossor är renrasiga SRB-kor och om Anja mot förmodan inte är i mejeriet så är hon antagligen på en koutställning någonstans i Europa.

För mer information om Prästgårdens mejeri besök: http://prastgardensmejeri.se/

Klas har varit lantbrukare sen 2002. Från början arrenderade han en gård utanför Linköping. 2011 flyttade vi och korna till Lommaryds prästgård i Aneby för ett nytt arrende. 2013 började Anja förädla en liten del av gårdens mjölk till egna mejeriprodukter. Först ut var färskosten, men den följdes snart av ostkakan som bakas enligt Klas farfars mormors recept.

För mer information om Prästgårdens mejeri besök: http://prastgardensmejeri.se/